Select Page
Hondenbadjas katoen

Badjas Hond Katoen

Onze hondenbadjassen zijn voornamelijk gemaakt van microvezel. Dit komt omdat dit als voordeel heeft dat het meer vocht opneemt dan badstof en katoen. Microvezel zuigt namelijk alle vocht uit de vacht en houdt dit vast. Maar omdat wij ook de vraag kregen van mensen of wij ook aan katoenen hondenbadjassen konden komen. Er zijn mensen die liever katoen vasthouden dan microvezel. Daar hebben wij naar geluisterd en besloten om ook een katoenen hondenbadjas in het assortiment op te nemen.

De katoenen honden badjassen zijn okergeel (ons assortiment zal later uitbreiden naar meerdere kleuren). Katoen neemt wel wat minder vocht op dan microvezel en krimpt tot 3% als je het wast, met het krimpen is rekening gehouden in de maat. Wanneer jouw hond de katoenen honden badjas draagt is hij binnen 30-45 minuten vrijwel droog. Door de mooie pasvorm en aansluitende details is deze badjas multifunctioneel. Ze zijn duurzaam en gaan jaren mee, zelfs een hondenleven lang.

De katoen badjas voor honden is een hele fijne hondenbadjas. Het voordeel van de katoen honden badjas is dat deze badjas ontzettend fijn is in gebruik. Deze honden badjas trek je eenvoudig bij je hond aan: de opening over het hoofd, daarna maak je de kliksluiting vast op de rug en tot slot maak je de achterkant onder de staart vast met klittenband. Deze badjas is flexibel, ademend en neemt veel vocht op.

Foto’s van de katoen badjas hond

Hieronder kan je foto’s vinden van honden met de katoen honden badjas.

Waarom een katoen honden badjas?

Een katoenen honden badjas heeft verschillende voordelen maar de belangrijkste is in feite dat de hond door het dragen van deze badjas heel snel opdroogt en het minder koud heeft. Dit heeft veel positieve effecten op de gezondheid van een hond. Lang nat zijn is niet goed voor een hond, het zorgt dat de hond het sneller koud heeft, kou kan vatten en het heeft een negatief effect op de spieren en gewrichten. Door het dragen van de katoen honden badjas bescherm je de spieren en gewrichten. Daarnaast is het ook fijn voor je huis, want een katoenen honden badjas zorgt dat je huis veel schoner blijft.

Eigenschappen van de katoenen badjas hond

  • De buik is volledig bedekt, net als de borst.
  • Drie bevestigingen om de hondenbadjas mee vast te maken zodat hij niet schuift.
  • Klittenband bij de staart zodat de staart er niet doorheen geduwd hoeft te worden.
  • Doordat de stof ademt gaat het niet broeien en krijg je geen hotspots.
  • Naast vocht neemt deze badjas voor honden ook vuil op.
  • Het vocht wordt uit de bovenvacht én ondervacht gezogen, zonder de vacht te beschadigen.
  • Tot slot is de katoen honden badjas goed betaalbaar zeker als je kijkt naar de kwaliteit die je krijgt.
  • Een katoen badjas voor de hond gaat jaren mee zonder dat de vochtopnemende werking afneemt.

Waar te koop?

Dierenoppas Amersfoort verkoopt de katoenen badjas voor de hond. Benieuwd? Bekijk de website!

Is een katoen hondenbadjas goed?

Ja, onze katoen hondenbadjassen zijn hele goede badjassen als je opzoek bent naar een badjas voor je hond. Sterker nog, wij geloven dat dit één van de beste hondenbadjassen is die er op de markt is. Dit komt door de perfecte pasvorm, mooie kleuren, 11 verkrijgbare maten én duurzaamheid.

Heeft mijn hond een katoenen hondenbadjas nodig?

Niet elke hond heeft een katoenen hondenbadjas nodig. Wanneer je merkt dat jouw hond het na een wandeling in de regen lang koud heeft doordat de vacht slecht opdroogt kan je kijken naar een katoen hondenbadjas. Maar ook als jouw hond last heeft van de spieren en gewrichten, zoals artrose, is de badjas hond in de katoen stof aan te raden. Omdat de badjas afkoelen voorkomt, wat beter is bij gewrichtsproblemen.

error: Op alle tekst en foto\'s rust copyright