Select Page
Muts hond

Een Capuchon voor de Hond

We hebben speciale capuchons/mutsen voor honden in ons assortiment. Deze zijn bedoeld om aan te trekken bij je hond wanneer de nek en kop van je hond nat zijn door zwemmen, regen of een bad/douche. Je trekt de capuchon eenvoudig aan, en doordat er elastiek in zit, blijft het goed zitten. De capuchon is gemaakt van microvezel, een stof die erg veel vocht opneemt en ook vuil vasthoudt. 

Wij raden aan om deze honden capuchon aan te schaffen bij de normale hondenbadjassen uit ons assortiment, niet de hondenbadjas met pootjes. Bij de hondenbadjas met pootjes zit de capuchon namelijk standaard los erbij! Je trekt de hondencapuchon eenvoudig aan.

Wanneer jouw hond de capuchon draagt is de vacht binnen 30-45 minuten vrijwel droog. De capuchons zijn gemaakt van microvezel en hier is bewust voor gekozen omdat deze stof meer vocht opneemt dan katoen. De capuchons hebben een mooie pasvorm, ademende stof en aansluitende details. Ze zijn duurzaam en gaan jaren mee, zelfs een hondenleven lang. Ze zijn verkrijgbaar in een aantal kleuren.

 

Foto’s van de honden capuchon

Hieronder kan je foto’s vinden van honden met de capuchon.

Waarom een hondencapuchon?

Een hondencapuchon heeft verschillende voordelen maar de belangrijkste is in feite dat de hond door het dragen van deze capuchon heel snel opdroogt en het minder koud heeft rondom de nek en kop. Dit heeft veel positieve effecten op de gezondheid van een hond. Lang nat zijn is niet goed voor een hond, het zorgt dat de hond het sneller koud heeft, kou kan vatten en het heeft een negatief effect op de spieren en gewrichten. Door het dragen van de capuchon / kraag bescherm je de spieren en gewrichten. Daarnaast is het ook fijn voor je huis, want de honden capuchon zorgt dat je huis veel schoner blijft.

Eigenschappen van de honden capuchon

  • De nek en kop is bedekt en kunnen snel drogen
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Door het elastiek blijft het goed zitten
  • Microvezel neemt erg veel vocht op
  • Er zijn vrij weinig kragen/capuchons die zo veel liter water opnemen.
  • Doordat de stof ademt gaat het niet broeien en krijg je geen hotspots.
  • Naast vocht nemen deze capuchons voor honden ook vuil op.
  • Het vocht wordt uit de bovenvacht én ondervacht gezogen, zonder de vacht te beschadigen.
  • De capuchon voor de hond gaat jaren mee zonder dat de vochtopnemende werking afneemt.

Waar te koop?

Dierenoppas Amersfoort verkoopt hondencapuchons. Benieuwd? Bekijk de website!

Zijn hondencapuchons goed?

Ja, onze hondencapuchons zijn hele goede capuchons als je opzoek bent naar een capuchon of vochtopnemende kraag voor je hond. Sterker nog, wij geloven dat dit één van de beste hondencapuchons zijn die er op de markt zijn. Dit komt door de perfecte pasvorm, mooie kleuren, goede vochtopname én duurzaamheid.

Heeft mijn hond een capuchon nodig?

Niet elke hond heeft een hondencapuchon nodig. Als je een hondenbadjas met pootjes hebt dan heb je deze capuchon niet nodig, want hij zit er al gratis los bij. Wanneer je merkt dat jouw hond het na een wandeling in de regen lang koud heeft doordat de vacht slecht opdroogt kan je kijken naar de hondencapuchon. Maar ook als jouw hond last heeft van de spieren en gewrichten, zoals artrose, is de hondencapuchon van microvezel stof aan te raden. Dit omdat de capuchon afkoelen voorkomt, wat beter is bij gewrichtsproblemen.

error: Op alle tekst en foto\'s rust copyright