Select Page
Handdoek hond hondenhanddoek

Handdoek voor de hond

Een handdoek om je hond mee af te drogen is heel erg handig. Onze honden handdoeken zijn gemaakt van super absorberend microvezel. Het trekt vocht uit de vacht en houdt vuil vast. De handdoek is handig als je bijvoorbeeld een hondenbadjas bij je hond aantrekt en daarna de pootjes wil afdrogen. Of als je hond heeft gedronken en je de natte snoet wil afdrogen.

Een microvezel honden handdoek is geen standaard handdoek. Het is gemaakt van speciale zware microvezelstof zodat het maximale aan vocht kan worden opgenomen. Het handige aan deze speciale honden handdoeken is dat ze zakken hebben waar je je hand in kan steken. Hierdoor houd je de handdoek makkelijk vast wanneer je je hond afdroogt.

Het voordeel van de handdoek voor de hond is dat het ontzettend fijn is in gebruik en verkrijgbaar is in allerlei kleuren. Hij is handig in gebruik door de handige ingenaaide zakken. De handdoek blijft jaar na jaar goed vocht opnemen, ook als je hem wast in de wasmachine (gebruik dan geen wasverzachter).

We hebben naast de handdoeken (in twee maten) ook nog een handige washand/handschoen waar je je hand in kan steken. Dit is handig om bijvoorbeeld de snoet mee af te drogen.

 

Foto’s van de Handdoek hond

Hieronder kan je foto’s vinden van de honden handdoeken

Waarom een honden handdoek?

Een honden handdoek heeft verschillende voordelen maar de belangrijkste is in feite dat de hond doordat je hem afdroogt met microvezel snel opdroogt en het minder koud heeft. Dit heeft veel positieve effecten op de gezondheid van een hond. Lang nat zijn is niet goed voor een hond, het zorgt dat de hond het sneller koud heeft, kou kan vatten en het heeft een negatief effect op de spieren en gewrichten. Droog je je hond af dan bescherm je de spieren en gewrichten. Daarnaast is het ook fijn voor je huis, want een honden handdoek zorgt dat je huis veel schoner blijft.

 • Microvezel handdoek ovaal: 75 x 35cm
 • Microvezel handdoek XL: 100 x 75cm
 • Verkrijgbaar in de kleuren kobalt blauw, aquablauw, framboos rood, grijs en antraciet.

Eigenschappen van de honden handdoek

 • De handdoeken zijn verkrijgbaar in 2 formaten
 • De handdoeken hebben handige zakken erin
 • Ook los te bestellen is de handschoen!
 • Microvezel neemt erg veel vocht op
 • Doordat de stof ademt gaat het niet broeien en krijg je geen hotspots
 • Naast vocht neemt deze handdoek voor honden ook vuil op
 • Het vocht wordt uit de bovenvacht én ondervacht gezogen, zonder de vacht te beschadigen
 • De handdoeken zijn goed betaalbaar zeker als je kijkt naar de kwaliteit die je krijgt
 • Een hondenhanddoek gaat jaren mee zonder dat de vochtopnemende werking afneemt.

Waar te koop?

Dierenoppas Amersfoort verkoopt deze fijne honden handdoeken. Benieuwd? Bekijk de website!

Is een microvezel hondenhandoek goed?

Ja, onze microvezel hondenhanddoeken zijn hele goede handdoeken als je opzoek bent naar een handdoek voor je hond. Sterker nog, wij geloven dat dit één van de beste handdoeken voor honden zijn die er op de markt zijn. Dit komt door de verschillende maten, kleuren, afwerking én duurzaamheid.

Heeft mijn hond een handdoek nodig?

Niet elke hond heeft een handdoek nodig. Wanneer je merkt dat jouw hond het na een wandeling in de regen lang koud heeft doordat de vacht slecht opdroogt kan je kijken naar een honden handdoek. Maar ook als jouw hond last heeft van de spieren en gewrichten, zoals artrose, is de microvezel handdoek aan te raden. Dit omdat handdoek afkoelen voorkomt, wat beter is bij gewrichtsproblemen.

error: Op alle tekst en foto\'s rust copyright