Select Page
Sokken mouwen voor honden hondensokken hondenmouwen trimsalon roze grijs

Sokken voor de Hond

We hebben speciale sokken/mouwen voor honden in ons assortiment. Deze zijn bedoeld om aan te trekken bij je hond wanneer de pootjes van je hond nat zijn door zwemmen, regen of een bad/douche. Je trekt de mouwen eenvoudig aan, en doordat er touwtjes in zitten die je met een stopper strak trekt, blijven ze zitten. Het zijn overigens eerder mouwen dan sokken, omdat de onderkant open is. De hondenmouwen zijn gemaakt van microvezel, een stof die erg veel vocht opneemt en ook vuil vasthoudt.

Wij raden aan om deze sokken te gebruiken bij de normale hondenbadjassen uit ons assortiment (niet de hondenbadjas met pootjes). Je trekt de mouwen eenvoudig aan. Tip: steek je eigen hand erdoorheen, houd het pootje van je hond vast en trek de mouw zo over het pootje heen.

Wanneer jouw hond de sokken draagt zijn de pootjes binnen 30-45 minuten vrijwel droog. De hondenmouwen zijn gemaakt van microvezel en hier is bewust voor gekozen omdat deze stof meer vocht opneemt dan katoen. De hondenmouwen hebben een mooie pasvorm, ademende stof en aansluitende details. Ze zijn duurzaam en gaan jaren mee, zelfs een hondenleven lang. Ze zijn verkrijgbaar in een aantal kleuren.

 

Foto’s van de hondensokken

Hieronder kan je foto’s vinden van honden met de hondensokken.

Waarom hondensokken?

Hondensokken hebben verschillende voordelen maar de belangrijkste is in feite dat de hond door het dragen van deze sokken heel snel opdroogt en het minder koud heeft bij de pootjes. Dit heeft veel positieve effecten op de gezondheid van een hond. Lang nat zijn is niet goed voor een hond, het zorgt dat de hond het sneller koud heeft, kou kan vatten en het heeft een negatief effect op de spieren en gewrichten. Door het dragen van de hondensokken bescherm je de spieren en gewrichten. Daarnaast is het ook fijn voor je huis, want hondensokken zorgen dat je huis veel schoner blijft.

Eigenschappen van de hondensokken

  • Pootjes zijn bedekt en kunnen snel drogen
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Pasbaar te maken doordat het verstelbaar is bij de uiteindes
  • Microvezel neemt erg veel vocht op
  • Er zijn vrij weinig honden sokken die zo veel liter water opnemen.
  • Doordat de stof ademt gaat het niet broeien en krijg je geen hotspots.
  • Naast vocht nemen deze sokken voor honden ook vuil op.
  • Het vocht wordt uit de bovenvacht én ondervacht gezogen, zonder de vacht te beschadigen.
  • De sokken voor de hond gaan jaren mee zonder dat de vochtopnemende werking afneemt.

Waar te koop?

Dierenoppas Amersfoort verkoopt de sokken/mouwen voor de hond. Benieuwd? Bekijk de website!

Zijn hondensokken goed?

Ja, onze hondensokken zijn hele goede sokken als je opzoek bent naar een sokken voor je hond. Sterker nog, wij geloven dat dit één van de beste hondensokken zijn die er op de markt zijn. Dit komt door de perfecte pasvorm, mooie kleuren, goede vochtopname én duurzaamheid.

Heeft mijn hond hondenmouwen nodig?

Niet elke hond heeft hondensokken nodig. Als je een hondenbadjas met pootjes hebt dan heb je deze mouwen niet nodig. Wanneer je merkt dat jouw hond het na een wandeling in de regen lang koud heeft doordat de vacht slecht opdroogt kan je kijken naar hondensokken. Maar ook als jouw hond last heeft van de spieren en gewrichten, zoals artrose, zijn de honden mouwen van microvezel stof aan te raden. Dit omdat de sokken afkoelen voorkomen, wat beter is bij gewrichtsproblemen.

error: Op alle tekst en foto\'s rust copyright